Klant aan het woord: Cato CI

KH Gepubliceerd op 3-4-2018 19:28
Categorieën: 12

Cato Composite Innovations

 

In Rheden zit een bijzonder en innovatief bedrijf. Bijzonder, vanwege het specialistische karakter van de lichtgewicht producten die het bedrijf maakt. Innovatief, vanwege het gebruik van de innovatieve materialen en de manier waarop deze producten gemaakt worden. De naam van deze onderneming: Cato Composite Innovations BV (Cato CI). Ontwikkelaar en producent van componenten en producten uit thermoplastische composieten. Deze vinden hun weg naar de vliegtuigindustrie, de automobielindustrie, de machinebouw of worden als kant-en-klare sport- en consumentenartikelen op de markt gebracht. Zoals ultralichte, maar impactbestendige valhelmen of (laptop)koffers.

 

Tech-niche


Er komt heel wat kijken bij het ontwikkelen, vormgeven en maken van de producten van deze Rhedense innovator. In een dusdanige niche van de techniekbranche is het een uitdaging om de juiste werknemers te vinden die hierin bijzondere motivatie en ambitie vinden. Deze uitdaging is aan Craftin. Directeur Joost van Lindert van Cato CI praat over de intensieve wervings-samenwerking met Craftin.

 

Kennis van de (arbeids)markt


 

“Inmiddels werken we ruim twee jaar samen met Craftin”, vertelt Van Lindert. Dat het in een niet-alledaags segment vaak lastig is om personeel te vinden, bevestigt hij. “Voor veel bedrijven in de technische sector is het moeilijk om de juiste mensen te vinden. Voor Cato is het lastiger, omdat voor onze innovatieve werkzaamheden geen specifieke opleiding bestaat. Dan heb je in de eerste plaats een partij nodig die de technische arbeidsmarkt goed kent, die ook goed in de regio is vertegenwoordigd. En om die reden zijn wij bij Craftin terechtgekomen.”


Kritische kijk op kandidaten


 

Alsof het nog niet uitdagend genoeg is om techneuten te vinden, doet Cato CI er eigenlijk nog een schepje bovenop. Zo is een machine-operator bij dit bedrijf ook iemand die concreet bijdraagt aan en meedenkt over productontwikkeling. “Dat moet je liggen en die ambities moet je hebben. Het innovatieve van ons bedrijf zit ook duidelijk verweven in onze bedrijfscultuur. Dus ook op dat gebied moet er een match zijn met een kandidaat”, zo vervolgt Van Lindert zijn verhaal. “Craftin weet dit en kent ons bedrijf door en door. Hierdoor gaan zij in de voorselectie al slagvaardig en efficiënt te werk. Sander Liebrand, mijn vaste contactpersoon bij Craftin, begeleidt het volledige traject. Ook in het eerste gesprek met een kandidaat is hij aanwezig en ik merk dat we eigenlijk altijd op één lijn zitten. Maar wat mij opvalt - en wat ik eigenlijk belangrijker vind - is dat hij kritisch durft te zijn. Ook al betekent dit dat een vacature nog niet direct kan worden ingevuld. Ik heb liever dat een recruiter zijn mening eerlijk ventileert dan dat hij voor het snelle succes gaat.”


Samen werven


Samenwerking voor de lange termijn. Een belangrijke voorwaarde voor Craftin om überhaupt van hun credo ‘samen werven met Craftin’ te mogen spreken. De samenwerking met Cato CI is in ieder geval een treffend praktijkvoorbeeld van hoe Craftin als verlengstuk fungeert van de HR-activiteiten van opdrachtgevers.

“Samen met Sander hebben we inmiddels diverse vacatures weten in te vullen. De kwaliteit van de mensen die het uiteindelijk geworden zijn, was daarbij altijd hoog. Onmisbaar voor onze ambities”, besluit Van Lindert.

Meer informatie over Cato Composite Innovations vindt u op http://www.catoci.com/

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af