Klant aan het woord: Hendriks Groep

KH Gepubliceerd op 11-5-2018 9:48
Categorieën: 12

Hendriks Groep 


“Ik merk bij Craftin oprechte betrokkenheid. Dat was ik niet echt gewend in de recruitmentbranche.” Aan het woord is Inez de Hoog, HR manager van de Hendriks Groep uit Veenendaal. Zij vertelt meer over hun samenwerking met Craftin.

“Ik weet nog dat we een eerste gesprek voerden met Craftin en dat we hun aanpak niet direct in een bepaalde hoek konden plaatsen. Marc en Wim (Marc Zweers en Wim Veenvliet van Craftin, red.), legden ons destijds de rol van Craftin uit. Die rol leek iets weg te hebben van een ‘hunter’, maar dat dekte de lading ook niet helemaal. Het was meer coöperatief van aard. Wat mij vooral overstag deed gaan was de deskundigheid die ze in hun verhaal lieten blijken. Het was voor ons sowieso geen optie om met een groot bureau in zee te gaan, omdat we echt een specialist binnen het technische segment nodig hadden. Dat is Craftin en daarnaast maakte Marc, die onze contactpersoon zou worden en nog steeds is, op mij een zeer betrouwbare indruk.”


DoorzettingsvermogenHet verleiden van technische professionals vergt een lange adem. Een recruiter zal het bedrijf waarvoor hij geschikte arbeidskrachten probeert te werven, goed moeten kennen. “Wat mij eigenlijk al snel opviel, was dat Marc écht de juiste persoon probeert te vinden. Dat commitment en doorzettingsvermogen is gewoon zo belangrijk. Natuurlijk duurt het traject dan soms wat langer, maar het gaat om het eindresultaat en de lange termijn”, vertelt De Hoog.


Bewustwording

 

Als de Hendriks Groep hun team wil versterken met bijvoorbeeld een nieuwe engineer dan begint er een interessante zoektocht. Niet uitzonderlijk is dat een beoogd engineer goed op de plek zit en dus helemaal niet bezig is met een carrièreswitch. Hoe overtuig je zo iemand van de Hendriks Groep, maar vooral ook van zijn of haar nieuwe perspectief? Dan zal er in de eerst plaats bewustwording moeten ontstaan van dat perspectief. Het openen van iemands ogen is gemakkelijker gezegd dan gedaan.


Diepgaande samenwerking


Aan Craftin de taak om dit proces op te starten en tot een goed eind te brengen. “Marc gaat aan de slag nadat we gezamenlijk het gewenste profiel in kaart hebben gebracht. Hij houdt ons op de hoogte zodra écht interessante kandidaten zich aandienen. Bij een eerste gesprek schuift hij de ene keer zelf ook aan, om de andere keer juist bewust afstand te houden. Vooral na zo’n eerste gesprek wordt het interessant, want beide partijen kunnen nog alle kanten op. Dan is de samenwerking tussen Marc en mij erg belangrijk om door te kunnen pakken zonder uit het oog te verliezen dat we naar een ‘kwalitatieve match’ zoeken voor beide partijen”, aldus De Hoog. Bij haar is niet onopgemerkt gebleven dat Craftin ook ná invulling van de vacature een vinger aan de pols houdt. “Marc komt hier natuurlijk vaker over de vloer en ‘off the record’ informeert hij ook bij de mensen die door hem zijn aangedragen hoe het met ze gaat en of ze hun draai hebben gevonden. Zie het als een stukje nazorg, wat wij alleen maar toejuichen.

De Hendriks Groep bestaat uit de divisies Hendriks plaatbewerking, Hendriks stalen bekistingstechniek, Hendriks ruwbouw en Hendriks precon. Deze specialismen versterken elkaar en maken van de Hendriks Groep een vakkundige en innovatieve speler op het gebied van betonbouw en fabricage. Het bedrijf staat voor creatief ondernemerschap met innovatieve en technisch hoogstaande oplossingen en is daarom ook een aantrekkelijke werkgever waar werkplezier centraal staat.

Meer over de Hendriks Groep is te vinden op https://www.hendriks-groep.nl/  

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af